Proiectul ENPI CBC ALECTOR (2.1.2.73296.282 MIS ECT 2617), co-finanțat de Comisia Europeană, este în căutare de experți pentru Observatorul Patrimoniului din Bazinul Mării Negre.

DESCRIEREA PROIECTULUI

Proiectul include parteneri din 7 țări: Grecia, Bulgaria, România, Republica Moldova, Ucraina, Georgia și Turcia finanțate de IEVP la 90% cu contribuția națională de 10%, din bugetul proiectului). Bugetul total al proiectului este 1.125.744,69 € (Contribuția ENPI: 691.324,69 €; IPA (UE și contribuția națională): 434.420,00 €).

Proiectul este dedicat dezvoltării și promovării standardelor turismului cultural în bazinul Mării Negre. Proiectul transfrontalier va fi implementat în 24 luni și finalizat până la 31.12.2015.

La sfârșitul proiectului, se va crea o infrastructură a patrimoniului cultural din 46 de instrumente inovaționale pentru dezvoltarea și prestarea produselor și serviciilor din patrimoniul cultural.

OBSERVATORUL PATRIMONIULUI DIN BAZINUL MĂRII NEGRE

Acest patrimoniu are o valoare considerabilă și rămâne a fi lăsat ca moștenire. O condiție esențială pentru consolidarea competitivității locale în zona proiectului este crearea de rețele de colaborare și parteneriate strategice la nivel local și regional. Comunitatea academică, actorii-cheie și a publicul larg vor fi informați despre problema majoră a protecției, conservării, gestionării și valorificării economice a patrimoniului cultural.

Infrastructura patrimoniului cultural creată în baza proiectului va fi gestionată de către Observatorul Patrimoniului din Bazinul Mării Negre. Observatorul este un ONG creat în conformitate cu legislația bulgară cu sediul la Varna.

Spre finele proiectului vor fi atrași, în calitate de membri, un minim de 180 de experți din diferite domenii care vor semna acorduri de cooperare non-statutare.

Acești experți din diferite domenii de activitate vor avea acces la rezultatele proiectului și dreptul de a practica instrumentele de planificare și gestionare validate. Astfel, se va asigura viabilitatea rezultatelor proiectului, inspirând viitoare acțiuni similare și activități de follow-up în zona de cooperare.


PROFILUL EXPERȚILOR

1. Experți din domenii diverse care au tangențe cu patrimoniul cultural indiferent de domeniu sau activitatea precedentă.

2. Sunt încurajați, de asemenea, experții tineri cu 3 ani de experiență dovedită în gestionarea patrimoniului cultural, comunicare, traducere, cultură, arte și altele.

3. Experții trebuie să completeze curriculum vitae în format Europass. Formatul Europass în limba engleză, instrucțiunile pentru completarea Europass și un exemplu completat pot fi descărcate direct folosind link-ul:
https://europass.cedefop.europa.eu/en/documents/curriculum-vitae/templates-instructions

4. Beneficiile principale pe care le vor avea experții implicați sunt:
- Experții vor fi incluși în Proiectul finanțat de UE și pot declara aceasta în CV.
- Nu exista o altă instituție care să faciliteze ocuparea forței de muncă în sectorul patrimoniului și turismului cultural.
- Vor obține acces la toate documentele de instruire și de cercetare, de asemenea, la modul de elaborare a proiectelor;

5. Candidații trebuie sa expedieze CV-ul Europass completat către:
Svetlana Lazar, coordonator regional de proiect (ENPI Partener nr 3 - Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural Moldova)

Tel: +373 69104014
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

DATA LIMITĂ:  25 septembrie 2015


Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.