orașul Taraclia

Olimpii Panov (1852-1887) este erou naţional al Bulgariei (celebru ofițer de artilerie), participant la bătălia de la Plevna din 1877-1878. Plevna, în bulgară Pleven, cu o populație de 140.000 de locuitori, este situat într-o regiune agricolă în inima Câmpiei Dunărene - la 170 km de Sofia, 320 km vest de Varna şi 40 km la sud de Dunăre (Turnu Măgurele), înconjurat de dealuri joase.

Plevna a fost locul în care erou național bulgar Vasil Levski a stabilit primul comitet revoluţionar în 1869, parte a reţelei sale revoluţionare naţionale în care a fost și Olimpii Panov. Orașul a fost o scena de luptă majoră în timpul Războiului Ruso-turc din 1877-1878.

Succesul în acest războii s-a datorat în bună măsură a armatei ruse și armatei române care au obținut o victorie asupra lui Osman Pașa. În orașul Taraclia a fost deschisă Casa memorială a lui Olimpii Panov și Teatru Dramatic Bulgar îi poartă numele marelui erou național bulgar.

Casa memorială  este inclusă în:

> Ruta turistică N14. Clic aici pentru detalii despre această rută...

ANTREC-Moldova is a non-governmental, apolitical and non-profit organization that promotes rural, ecological and cultural tourism in Moldova from 2000. ANTREC-Moldova is the first professional rural tourism association in our country, that have created a network of guesthouses. The positive results obtained by ANTREC, throughout its activities, is due to our team: country's top specialists involvements in the fields of culture, ethnology, history, law, economics, ecology, crafts, etc.